Bijna in India
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan
02 November 2009 | India, Bombay
Hier eindelijk weer eens een berichtje! Dat is best wel weer lang geleden volgens mij!
Alles gaat nog steeds goed hierzo, ik zit alweer 3 maanden aan boord! De 26e oktober zijn we vanuit Singapore vertrokken en nu zijn we onderweg naar Mumbai (West India). Op dit moment zijn we net langs Sri Lanka gevaren en varen we al bijna bij India!
In Singapore hebben we precies 2 weken gelegen waarvan we 9 dagen in het droogdok hebben gelegen. In die 2 weken hebben we redelijk veel moeten werken en is er groot onderhoud gedaan aan het schip. Zo is het hele onderwaterschip opnieuw geschilderd en is ook het ruim helemaal opnieuw geschilderd.
In Singapore ben ik ook nog 2x de wal op geweest! De eerste keer zijn we naar Mustafa geweest, dat is een heel groot winkelcentrum! Ook zijn we daar wezen eten en daarna bij wat tentjes nog wat wezen drinken! Ik was toen samen met Lennard en de 3e WTK.
De 2e keer kregen ik (en Lennard) een hele dag vrij en zijn we heel Singapore doorgereden met de taxi. We zijn in de ochtend naar Sentosa (eiland) geweest en hebben daar een hele middag rondgelopen! Echt mooi daarzo! Daarna zijn we nog in het centrum geweest en hebben we in een spaans restaurant gegeten.
Singapore sate is hier inderdaad heel bekend! Dat hebben we niet in de stad gegeten maar we hebben het wel aan boord gestored! Erg lekker inderdaad :)
Verder ben ik nu ook gewisseld qua werk! Ik werk nu namelijk op de brug (en in de havens aan dek) in plaats van de machinekamer. Eigenlijk zouden we halverwege Singapore al moeten wisselen maar omdat het toen nogal druk was zijn we gewisseld toen we vertrokken uit Singapore!
Ik loop nu namelijk de wachten (op de brug) mee met de 1e stuurman. Zijn wacht begint in de ochtend van 04:00 tot 08:00 en in de middag van 16:00 tot 18:00. Ook moet ik in de ochtend nog wat meehelpen aan dek! Tijdens de wachten moet ik de uitkijk
houden en ook posities in de kaart zetten. Verder moet ik voor school posities kunnen bepalen door middel van de zon en sterren! Ik ben nu dus ook bezig met het vinden van bepaalde sterren omdat ik ze dan kan schieten en hiermee mijn positie bepalen!
Het weer is hier trouwens ook nog steeds erg lekker! Het is elke dag nog steeds rond de 30 graden en ook het water is 29 graden! Wel is het af en toe bewolkt en regent het wel eens! Hoe is het allemaal in Nederland??
Ik heb trouwens vandaag ook weer dolfijnen gezien! Ze zwommen (en sprongen) voor de boeg van het schip, echt super mooi! Verder zie je hier ook heel veel vliegende vissen haha!
In Mumbai gaan we trouwens een stuk laden van 620 ton wat we moeten vervoeren naar Chennai (Oost India). Na Chennai gaan we waarschijnlijk weer terug naar Singapore om daar wat dingen op te halen voor Dampier (Australie). Het schijnt dat we dan voor Dampier stand-by moeten gaan liggen! Maar dit is allemaal nog een beetje vaag en onzeker!
Ik schrijf binnenkort wel weer een berichtje!
GROETJEESS!!
Received: from GCC at Globe Wireless; Sun, 01 Nov 2009 22:26 UTC
Message-id: 289966944
02 November 2009 - 21:38
Simon En Janny:
Ha die Johan,
Fijn om weer eens van je te horen, bevalt het werk op de brug beter als in de machinekamer?? De dolfijnen is inderdaad indrukwekkend wij hebben dat ook wel eens gezien op Bali en op Bonaire het was inderdaad super mooi ook de vliegende vissen kennen we vooral van noord Bali. Je fotoboek is ook leuk om te zien je hut zier er nog redelijk luxe uit of is dat gezichtsbedrog? Hier gaat alles zijn gangetje, wij gaan volgende week op vakantie naar Cuba. Groetjes uit een kil en nat Nederland
Simon en Janny -
02 November 2009 - 21:39
Ad:
Hoi Johan!
Nu ben ik eens de eerste geloof ik. Klinkt superleuk allemaal, je zal echt heel hard moeten werken, maar je doet en ziet en leert ook veel nieuwe dingen. Kende je de sterren al een beetje, of leer je dat nu? Het is wel goed dat je ook positie moet kunnen bepalen aan de hande van de sterren. ALs je weer terug bent leer ik graag iets van je, want ik weet er eigenlijk niet zo veel van. Ben benieuwd of je in Mumbai ook nog aan wal gaat. En hoe je dat dan vindt. Nog gefeliciteerd met je moeder en je vader trouwens!
Nou, hou je haaks, veel plezier en tot een volgend bericht!