Australie, nu naar Singapore
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan
10 Oktober 2009 | Australië, Dampier
Hier weer eens een berichtje! Het gaat nog steeds allemaal goed aan boord. Ook ben ik ondertussen over de evenaar geweest (zondag de 27e september). In de ochtend werden we met zn vieren opgesloten omdat Neptunes aan boord kwam. Ondertussen werd buiten
alles klaar gezet en na een paar uur werden we geroepen om naar het dek te komen. Hier was heel de bemanning samen met Neptunes en Neptumimi (de vrouw). We moesten een soort ganzenbord spel aan dek doen met allemaal hindernissen. Zo moesten we door een
olievat vol met frituurvet en zaagsel, door een zeil vol met smerige dingen, kregen we meel+bier over ons heen en nog van zulke dingen?
Gelukkig had ik alleen mn zwembroek aan :)
Uiteindelijk sprak Neptunes ons toe terwijl we met onze handen en hoofd in zo?n houten plaat vast zaten. Er werden toen plukken haar afgeknipt? & uiteindelijk hebben ze mn haar helemaal kort gemaakt. Hierna kregen we ons certificaat van Neptunes ter bewijs van passage van de evenaar!
Verder was dit echt een gezellig dagje aan boord! We zijn de hele dag met zn allen buiten geweest met een BBQ erbij. Ook stond het zwembad er nog en was het redelijk lekker weer!
Het zwembad was trouwens gemaakt van hout met hierin een zeil. Het had ongeveer een diameter van 6 meter dus niet echt heel groot maar toch lekker :)
Daarna hebben we nog een week moeten varen voordat we in Australie aankwamen. Alleen sinds we de evenaar over zijn gegaan is het weer wel wat slechter geworden. De laatste week naar Australie hebben we namelijk redelijk veel wind(tegen) gehad met soms
ook regen en onweer!
(We liepen toen ook nog maar 11 knopen in plaats van 16/17..)
Een paar dagen voelde ik me dan ook niet helemaal lekker. Gelukkig ging het vlak voor Australie wel weer goed ;)
Zondagavond zijn we vervolgens aangekomen voor de haven van Australie (Dampier). Maar omdat er nog geen plek was in de haven moesten we eerst ten anker. We konden namelijk pas maandagochtend de haven in. Die avond dat we ten anker lagen zijn de Filippijnen (matrozen) gaan vissen op het achterschip. Zij hebben toen veel vis gevangen en deze meteen op de BBQ gelegd. Soms vingen ze wel 5 vissen per keer! Die avond hebben we ook wel 10 dolfijnen gezien! Deze zwommen heel de tijd vlak langs het schip, echt mooi! Ook zagen we die middag in de verte een walvis! We zagen steeds een straal water omhoog komen en af en toe de staart uit het water verschijnen :)
Maandag, dinsdag en woensdag hebben we onze lading gelost in Dampier. We zijn die woensdagmiddag vervolgens met een leeg schip vertrokken naar Singapore! Het is de bedoelding dat we daar maandag aankomen en hier vervolgens 2,5 weken gaan liggen. Hier
gaan we namelijk het dok in en zal er groot onderhoud aan het schip worden gedaan.
De planning is dat we eind oktober vanuit Singapore naar Mumbai (West-India) moeten voor een stuk lading (600ton) dat we moeten verschepen naar Shennai (Oost-India). Daarna zouden we zeer waarschijnlijk iets moeten verschepen van Singapore naar
Dampier! Maar dat is nog allemaal niet helemaal zeker.
Tot snel allemaal!
Groetjeeeees!
Received: from GCC at Globe Wireless;
Thu, 08 Oct 2009 11:27 UTC
Message-id: 283501599
10 Oktober 2009 - 20:16
Mike Van De Boei:
zijn daar ook foto's van gemaakt van je ontgroening.
het is inderdaad wel gezellig aan boord.
we blijven je volgen.
10 Oktober 2009 - 20:21
Nel Jasperse:
Ha die johen, Wat een spannende verhalen. Die dolfijnen en walvis lijke me prachtig. Was je een beetje zeeziek dan? toen je niet zo lekker was. Gelukkig dat het weer beter gaat. Dat neptunes feest lihjkt me een tamelijk smerige party, maar wel leuk hoor. Hier gaat alles goed, we hadden gisteren natuurlijk de begrafenis van tante Jaan, wat verdrietig is. Veel plezier in Australie. Is het daar nu voorjaar? Groeten Nel -
11 Oktober 2009 - 08:48
Simon En Janny:
hallo Johan
eindelijk de evenaar over.had het trouwens meegeteld als je er een keer overgevlogen was of als landrot gepasseerd?
Zijn er ook echte vrouwen aan boord? en wel slim dat je alleen een zwembroek aan had.
Eigenlijk jammer dat je in het oosten zit nu wij een keertje naar het westen op vakantie gaan, cuba in november hopelijk na de stormen.Dat je dolfijnen gezien hebt had k wel verwacht maar een walvis vind ik toch wel bijzonder.Van die zeedagen met veel wind lijken me saai en bij het idee wordt ik al zeeziek.Kun je in singapore even wat vakantie nemen of moet je daar ook iedere dag werken? Je ziet je mail werpt een berg vragen op.
Wij gaan zo naar oma en dan wacht er morgen weer een overvolle werkweek.
groetjes simon en janny
11 Oktober 2009 - 11:16
Ad En Esther:
HOi Johan, eindelijk weer eens verslagje van je ! Blij dat ik die ontgroening niet hoefde en gelukkig voor jou dat je niet alleen was. Heb je nog iets van Australie gezien ook? Alle vissen, om te zien en om te eten maken me wel jaloers eigenlijk. Gisteren eneergisteren waren we in Zeeland, voor de begrafenis van tante Jaan, dat wist je al. Het was ook zonde om Julia en Jonas zo verdrietig te zien. We hebben bij jou thuis gegeten, gisteravond. Daar hebben we ook alle foto's gezien. Erg leuk, ik zou het alleen niet durven; van het schip af in het water springen. We hebben net naar de watertemperaturen gekeken, via die site die je hebt genoemd. In de buurt van waar je nu bent is het water onwaarschijnlijk warm! Klopt dat ook ? 25 gr C hier en daar, tot 28 gr op één plek. Niet te geloven.
Nou maakt het goed verder en tot je volgende bericht! Ad en Esther -
11 Oktober 2009 - 18:10
Johan:
Hoi Johan, bedankt nog voor je berichtje over je tante Jaan; het doet goed om zelfs medeleven te ontvangen vanaf de andere kant van de oceaan!
Robin had verdacht veel plezier om je ervaringen met Neptunus en ik moet zeggen dat ik ervan heb meegesmuld. Wat zou ik die god eens graag ontmoeten - gratis naar de kapper en zoveel rauwe vis als je maar op kunt- heerlijk!
Op zee zal de temperatuur wel net lekker zijn rond de evenaar, lijkt me zo. En geweldig om een walvis te zien. Heb je hem/haar op de foto?
Goeie reis verder en veel plezier in Singapore.
Doei, Johan -
16 Oktober 2009 - 09:23
Godelieve En Alex:
Ha die Johan
Leuk om te lezen dat Neptunes aan boord is geweest en dat jullie er een groot feest van hebben gemaakt, net zo als de rest zijn we reuze benieuwd naar de foto’s en je certificaat en welke naam heb je nu gekregen van Neptunes?
Wel spannend dat ze iedereen een nieuw kapsel hebben gegeven maar als je thuiskomt zal daar wel niet veel meer van te zien zijn.
Zo te lezen ben je maar kort in Australië geweest, ben je ook nog de wal opgeweest of was dat niet mogelijk?, zou wel heel jammer zijn dat je daar niets van hebt gezien, (ik moet zeggen datje een lekker biertje kan drinken in Australië en vaak mooi weer dus wat wil je nog meer)
Ik hoop dat je een mooie reis hebt van Australië naar Singapore, dwars door alle eilanden van Indonesië, het is daar altijd heel erg uitkijken, de meeste lokale vissers hebben geen verlichting en vaak zie je ze dan ook pas op het laatste moment, steken ze b.v. nog effe snel een krant in de fik zodat je ze kunt zien. Dan is het toch wel even spannend op de brug maar we hebben alle vertrouwen in je dat je het schip er goed doorheen loods.
en dan in Singapore, gingen jullie nou naar Jurong?, ze hebben daar een hele goede metro en dan zit je voor een prikkie in de stad, een biertje is er niet goedkoop en zeker niet in de stad zelf, Ik ging altijd met de filipino’s mee naar Peoples Park, daar is het wat goedkoper en je kunt er goed eten, het ligt naast Chinatown en ook daar is het leuk vertoeven en betaalbaar eten, hoe dan ook je zal je zelf goed kunnen vermaken daar in Singapore.
Nog een ding waar je naar toe moet en dat is Newton Circus, dat was vroeger een eet markt midden op een grote rotonde maar volgens Goolge is het nu een markt naast de rotonde, daar kan je heel er lekkere saté eten, je besteld gewoon een stuk of 30 sateetjes (zijn niet zulke honden brokken zo als bij ons), gaat ergens zitten, neem een biertje en je eet je vingers er bij op. Dit is echt de moeite waard en dit zijn de goedkopere attracties van Singapore.
Nou Johan heel veel plezier in Singapore en we zijn reuze benieuwd naar je foto’s
Ik zou bijna vergeten om je veel plezier te wensen bij de dokking, dat is natuurlijk de reden dat je er zit, Je zult zien dat het heel erg druk kan zijn, zekere in het begin van de dokking maar je kunt er een hoop van leren, het is altijd reuze interessant als je straks door het dok loopt en ziet hoe groot die boot nu eigenlijk wel niet is, dan zie je het echte onderwaterschip.
Nou Johan wij wensen je heel veel plezier bij de dokking en geniet er van
Groetjes Godelieve en Alex