Onderweg naar Port Said
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan
13 September 2009 | Griekenland, Athene
Hier weer eens een berichtje! Hier gaat alles nog steeds goed! Ondertussen zitten we alweer op zee richting Australi?! Nadat we in Libi? zijn geweest zijn we eerst naar Livorno gevaren. Daar hebben we 3 dagen gelegen en daar ben ik 2x de wal op kunnen
gaan! Livorno ligt dicht in de buurt van Pisa dus zijn we met de bus naar Pisa geweest. Daar hebben we op een aantal terrasjes gezeten en natuurlijk ook de toren van Pisa gezien :)
Na Livorno hebben we nog wat stukgoed lading in Marina di Carrara (Itali?) opgehaald. Dit was maar 4 uurtjes varen vanaf Livorno maar omdat de haven nog vol was zijn we in de middag voor anker gegaan voor het eiland Corsica. We lagen hier echt super
mooi uit de wind en het was 30 graden dus zijn we wezen zwemmen! Het water was echt heerlijk warm en super helder!
In de avond zijn we naar binnen gegaan en hebben we weer wat houten kisten geladen. De volgende dag zijn we in de middag vanaf Marina di Carrara vertrokken richting Australi?. Tussen Itali? en Griekenland hebben we wel even wat slechter weer gehad,
veel regen, windkracht 7 en golven! Ik voelde me even niet heel lekker maar echt zeeziek was ik gelukkig niet!
Omdat we nog (meer) brandstof nodig hebben voor de grote oversteek naar Australi? zijn we wezen bunkeren voor Kreta! Daar zijn we zaterdagmiddag ten anker gegaan en later in de middag kwam er een bunkerboot langszij om te bunkeren. We hebben in totaal
550 ton zware olie voor de hoofdmotor gebunkerd! Zaterdagavond om 11uur waren we eindelijk klaar met bunkeren en zijn we weer verder gegaan richting Australi?.
Maandagochtend (14 sep) komen we als het goed is aan bij Port Said (begin Suez kanaal). Vanaf hier gaan we door het kanaal en dat is ongeveer 1 dag varen!
Tijdens het varen door het Suez kanaal maken wij onze mangaanplaten klaar waar de militairen achter kunnen schuilen. De militairen zelf komen op het einde van het kanaal aan boord. Vanaf daar is het namelijk nog een dag of 3 varen totdat we in de buurt
van Somali? zijn!
Na Somali? is het nog iets meer dan 2 weken varen naar Australi? en daar zouden we rond 5 oktober aan moeten komen als alles mee zit. Rond 7 oktober, na het lossen van de lading in Australi? vertrekken we naar Singapore. Dit is een dag of 6 varen! In
Singapore gaan we namelijk het dok in en zal er groot onderhoud gedaan worden aan het schip. De planning is nu dat we tot 1 november in het dok blijven liggen. Ook is er al een hele vage planning van NOV tot JAN. Het schijnt dat we iets gaan doen met
offshore!? Ook staat er op de planning dat we aantal reisjes maken tussen Singapore en Australi? (Dampier). Maar of dit allemaal al zeker is weet nog niemand!
Het werk in de machinekamer gaat nog steeds goed! De planning was eerst dat ik 1 maand in de machinekamer zou werken (en de andere stagiair 1 maand op de brug) en daarna wisselen. Maar omdat we nu net bezig zijn met verslagen (voor school) hebben we
toch maar besloten om 2,5 maanden in de machinekamer te blijven en daarna pas te wisselen en dus 2,5 maanden op de brug!
Veel groetjes en tot snel!!
Received: from GCC at Globe Wireless;
Sun, 13 Sep 2009 08:42 UTC
Message-id: 745922010
13 September 2009 - 12:53
Liesbeth Van Z:
Hoi Johan,
Deze reis is wel een hele belevenis.Mooie ervaring!Wij blijven je verslagen lezen .Leuk geschreven en heel goed te volgen wat je doet. Hou je taai tijdens het spannendste deel van je tocht! -
13 September 2009 - 14:26
Simon En Janny:
Heee Johan,
Leuk te horen dat het goed gaat, als ik het goed begrijp komt he spannenste moment nog (daarbij Somalie) maar ook dat zal goed gaan!! Hier gaat alles zijn gangetje (saai hé) het begint een beetje herfst te worden maar toch nog redelijk goed weer. Goed dat je niet echt zeeziek was tijdens windkracht 7, heb je toch echt zeebenen ha ha ha.
Misschien ook maar beter dat je langere tijd achter elkaar in de machinekamer zit en langere tijd op de brug, dan proef je immers wat het betekent.
Groetjes en tot snel horens/schrijfs
Simon en Janny -
13 September 2009 - 18:06
Nel B:
hoi Johan, weet je nog dat je met je pa, Johan en Jonas naar Engeland zouden varen en waarom jullie terug kwamen? Toch een hele vooruitgang nu he bij windkracht 7 zelfs!! Het beste!! -
14 September 2009 - 15:25
Godelieve En Alex:
Ha die Johan
Goed om te lezen dat toen je in Livorno hebt gelegen nog even een uitstapje hebt gemaakt naar Pisa, daar heb je wel betere terrasjes dan in livorno, maar goed je hebt er zo te lezen goed van genoten.
Tussen Italië en Griekenland was het allemaal wat minder goed weer begrijp ik, dat je je dan niet helemaal lekker voelt is normaal, je bent dan wel niet zee ziek maar je wordt wel moe van dat continu slingeren en stampen van het schip, goed eten en op tijd een biertje drinken met je maten dan komt het allemaal wel goed.
Trouwens zo te lezen gaat het allemaal wel goed met je en heb je het al aardig naar je zin, ook al moet je nu noch 1,5 maand in de MK, het is de aankomende dagen niet de beste plek om te zitten helaas, het zal wel weer lekker warm zijn daar beneden, nog even volhouden dan, als je eenmaal door de rode zee bent dan wordt het allemaal weer een stuk aangenamer.
Jammer dat je tijdens de doorvaart van het Suez kanaal in de MK zit, maar goed je kan af en toe effe buiten kijken hoe de grote zandbak er uit ziet, het wordt wel een hele ervaring voor je zo door dit kanaal, het zal je opvallen dat er heel veel “belangrijke” mensen aan boord komen waarvan de een nog vervelender is dan de ander en dat ze later allemaal met sloffen Marlboro van boord gaan.
Maar goed dat hoort er bij, laat je niet te veel souvenirs in je maag splitsen ook daar zijn ze sterk in, voordat je het weet sta je met je handen vol “spullen” die je eigenlijk helemaal niet wilde hebben maar ja dat zien wij wel hoe dat gaat aflopen als je thuis komt.
Dat het grofweg maar 3 weken varen is van Suez naar Australie vind ik nog vrij snel, hoe veel knopen varen jullie dan zo gemiddeld?, ik hoop dat je een mooie oversteek zult hebben met mooi rustig weer en een hele lange deining waardoor het schip er lekker rustig in ligt en je lekker kunt uitrusten van al je drukke werkzaamheden.
eh wanneer gaan Julie eigenlijk over de evenaar?, als het een beetje mee zit komt straks Neptunes aan boord om jullie te verwelkomen en te dopen, doe hem de groeten van mij, het is al weer 25 jaar geleden dat hij speciaal voor mij aan boord kwam en samen dronken we een borrel en hij had een prachtige naam voor mij, het certificaat heb ik nog steeds
Heel veel plezier en een goede oversteek, wie weet horen we onderweg nog van je en anders horen we het nieuws vanuit Down Under
groetjes
Godelieve en Alex
19 September 2009 - 20:10
Johan De W.:
Hoi Johan, dank voor je uitleg over je werkzaamheden in de MK - ik ben nu toch een beetje wijzer. Prachtig clean ziet hij eruit; super clean dreammachine zou ik bijna zeggen, naar een radioprogramma uit mijn jonge jaren. Wat is dat trouwens voor een raket, die jij als lading aanmerkt?
Geweldig dat je het ruige weer zo goed bent doorgekomen! Ik zie jou en Jonas nog tegen de achterreling hangen toen we uit Blankenberge terugkwamen!
Ik hoop dat jullie de
komende gevarenzone zonder Roodbaarden, Piet Heinen,kapitein Haaken of ander gespuis doorkomen.
Het allerbeste en goede vaart maar weer!
Doei, Johan
21 September 2009 - 08:16
Mike De Sjef:
hey johan
vragen of het goed met je gaat hoeft blijkbaar niet.
je geniet in elk geval van je stage. en natuurlijk de reis zelf.in de boeihebben we een drukke zomer achter de rug .maar dat heb je niet mee gemaakt. wat best wel jammer is geweest.
maar ik blijf je nu een beetje volgen op je reis rond de wereld
groetjes uit de boei.