In Tarragona
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan
09 Augustus 2009 | Spanje, Tarragona
Nadat ik woensdag ochtend vroeg (4uur in de ochtend) van huis ben gegaan richting Schiphol, is de vlucht verder goed verlopen. Wel moesten we op het vliegveld in Madrid wat lang wachten op onze volgende vlucht richting Murcia. Gelukkig zijn we
woensdagmiddag rond half 4 goed aangekomen op het schip in Cartagena.
Die dag hebben we het schip een beetje verkend en hebben we een hut gekregen. Op het kantoor werd ons verteld dat we allebei een aparte hut kregen, alleen op het schip vertelde de kapitein dat er te weinig hutten waren, dus moesten ik (en Lennard)
samen in een 2 persoonshut. (We krijgen hier trouwens wel een vergoeding voor.)
Ook heb ik te horen gekregen dat ik de eerst maand overdag in de machinekamer werk (en Lennard de eerste maand dus op de brug/dek).
Op donderdag rond half 7 in de ochtend zijn we vervolgens begonnen met lossen van de lading. Dit is heel de dag doorgegaan en zelfs vrijdag moest er nog gelost worden. Uiteindelijk was vrijdagavond alles gereed (en zijn we rond 22:15 vertrokken
richting Tarragona (zonder lading).
Hier komen we op zaterdag middag rond 4uur aan. Daar gaan we weer laden en ik denk zondag of anders maandag weer vertrekken (terug) richting Cartagena.
De bemanning is leuk en de kok maakt lekker eten. ?s Ochtends eten we altijd brood en in de middag/avond altijd warm. ?s Avonds mag je er trouwens ook nog een boterham bij nemen.
Ik hoop dat in Nederland ook alles goed gaat met iedereen!
Tot snel weer!
Groetjes Johan!
09 Augustus 2009 - 21:35
Simon En Janny:
heee johan, leuk te horen dat het goed gaat wel hard werken denk ik, volhouden maar is ons advies. tot het volgende bericht!!!
Janny en Simon -
10 Augustus 2009 - 07:30
Loes En Wim:
Hee Johan, da's stevig aanpakken als ik dat zo eens lees, succes verder en geniet ervan. -
10 Augustus 2009 - 08:36
Nel B:
hoi Johan,nou het avontuur is begonnen! Blijf schrijven, ik ben benieuwd -
10 Augustus 2009 - 14:03
Jonathan:
Hey Johan wat leuk om het horen dat alles goed gaat daar in de verte whaha! zal zeker wel spannend zijn! nou veel suc6 in je verdere reis en blijf schrijven
groetjes jonathan -
10 Augustus 2009 - 19:45
Nel Jasperse:
Hallo Johan, het lijkt me een heel avontuur zo. Hopelijk wordt je niet zeeziek. Is die Lennart waarmee je de hut moet delen een beetje aardig. Jullie hebben wel ieder een apart bed neem ik aan. Vroeger hadden 2 bemanningsleden soms ook samen een bed, je moest dan omstebeurt in hetzelfde bed slapen. Leuk wat van je te horen. goede reis voorlopig verder. Groeten Nel -
13 Augustus 2009 - 21:59
Ad :
ha die johan, je bent nu vol op zee als ik het goed heb berekend. hoop dat het je een beetje meevalt allemaal. hoe is de rest van de bemanning, uit welke landen ? En... hoe is het eten? heb je daar eigenlijk wel tijd voor? Blijf veel schrijven, we willen het hier graag volgen, dat snap je wel.
Veel liefs en groeten ook van esther, die schrijft je zelf ook nog wel eens, Groet, Ad