Lossen in Barrow in Furness
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan
19 Maart 2011 | Verenigd Koninkrijk, Barrow in Furness
Hier even een kort verslagje van mij! Ik zit nu namelijk in een hotel in Barrow in Furness. We zijn hier vrijdagochtend aangekomen om de 8 palen te lossen. Er is echter vrijdagmiddag besloten dat er 24uur gewerkt moest worden dus moest de crew in tweeen gedeeld worden. Alleen wanneer een zware lading schip gaat hijsen moet iedereen buiten zijn ivm het gevaar tijdens laden/lossen! Daarom is er besloten dat de andere ploeg slaapt op de wal, in een hotel!
Zelf zit ik bij de nachtploeg en heb ik afgelopen nacht van 12 tot 12 gewerkt. Ik zit dus net in het hotel (met internet) en we worden vanavond 8uur weer opgehaald. Zo dus maar even slapen en dan weer werken!
De planning is dat we morgenochtend alweer vertrekken richting Rostock!
Ik heb het nog steeds naar mn zin en de bemanning is erg gezellig!!
Zie foto's en jullie horen van me!!
Groetjes!
19 Maart 2011 - 16:16
Godelieve En Alex:
hoi Johan, goed geregeld dat ze jullie in een hotel laten slapen, het is toch de veiligste manier tijdens het lossen van zulke zware stukken.
Fijn dat je weer een leuke crew getroffen heb, dus voor het slapen gaan wordt er zeker eerst nog een biertje gedaan aan de bar? of heb je daar geen energie meer voor na die 12 uur hard werken aan dek.
Mooi die foto's van de lading hebben we een mooi indruk van hoe ze er uitzien, gewoon groot en zwaar!
Je vaart wel een mooie drukke route zo om Denemarken, als het mee zit kom je je eerste schip nog tegen de m/v Schieborg of een van de zusterschepen.
Ik zag op History Chanel een documentaire over de Fair Player haar eerste reis, dit gaf ook een mooie indruk van hoe het allemaal werkt bij jullie aan boord, zeker met het laden en lossen van zulke zware stukken, Je vader heeft een kopie van deze documentaire dus al je thuis komt moet je maar eens kijken, ik denk dat je het erg leuk zult vinden
Johan werk ze en veel plezier op de bok.
groetjes
Godelieve en Alex -
19 Maart 2011 - 16:59
Ad:
Hoi Johan,
Lekker hoor, een echte hotelkamer. De lading ziety er imposant uit. Vraagje: waarom ma gje niet aan boord blijven bij het lossen van zware stukken Wat is het gevaar? Vraagje 2: heb je enig idee waar die palen - buizen zou ik eigenlijk eerder zeggen- voor bedoeld zijn?
Groetjes, werk ze en dat je goede zin blijft ! -
19 Maart 2011 - 17:00
Ad:
Mooie foto's trouwens! -
19 Maart 2011 - 19:47
Nel:
Ziet er imposant uit zeg, de lading bedoel ik. Het werken zal ook wel zwaar zijn,vermoed ik?
Nou Johan werkze en al het beste, groetjes. -
23 Maart 2011 - 21:01
Hans En Eefje :
Hallo Johan, wij zijn goede vrienden van de ouders van Pim Broersen en kunnen via jouw site jullie belenissen volgen. Ik hoop niet dat je dat vervelend vindt?
Succes met jullie werk.
Prachtige foto's trouwens.
Doe Pim de groeten van ons!