Rostock
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan
14 Maart 2011 | Duitsland, Rostock
Na 2 weken eindelijk het eerste berichtje vanaf de Fairpartner!! 2 weken geleden ben ik dus aan boord gestapt in Rotterdam. Ik heb toen te horen gekregen dat ik de komende maanden aan dek (+brug) mag en de maanden daarna in de machinekamer. Diezelfde dag heb ik meteen mijn overall gekregen en kon in meteen aan dek beginnen.
Na een nacht gelegen te hebben in Rotterdam zijn we de volgende dag vertrokken richting Rostock in Duitsland.
We zijn er naar toe gevaren via Skagen, helemaal om Denemarken heen dus, best mooi daar!! Ook zijn we nog wat oud ijs tegengekomen, af en toe kwamen er ineens grote vlaktes met allemaal stukjes gebroken ijs van enkele cm dik.
Nadat we eindelijk Rostock naar binnen konden zijn we begonnen met het voorbereiden van het schip voor de lading. De lading is namelijk 8 grote palen, van ongeveer 60m lang, diameter van 6,5m en gewichten tussen de 600 en 800 ton.
Hiervan hebben we 2 palen in het ruim geplaatst en 6 aan dek (3 naast elkaar en daar 3 erachter). Dit past allemaal maar net, ze steken zelfs nog een paar meter uit aan de achterkant van het schip!
Na bijna elke dag van 07:00 tot 21:00 aan dek te hebben gewerkt zijn we vandaag dan eindelijk vertrokken richting Barrow in Furness (UK). Dit is iets meer dan 3 dagen varen en we zullen er dus donderdagavond zijn.
Hier moeten de 8 palen gelost worden en daarna zullen we weer teruggaan naar Rostock om precies dezelfde 8 palen te laden!
Verder bevalt het allemaal goed hier aan boord! Ik heb een ruime hut, gezellige bemanning en lekker eten!
Ik houd jullie op de hoogte!
Groetjes
Johan
14 Maart 2011 - 20:46
Wim En Loes:
Ziet er lux uit Johan, je kamer. Hopelijk ruim je de rommel nog op ;-)
Succes met je stage en plezierige vaart gewenst.
14 Maart 2011 - 21:00
Sebastiaan :
Hey Johan!
Slaap je nu in het hospital?
Wel mooi hutje oor!
Succes aan boord!
Groeten -
14 Maart 2011 - 21:33
Ed En Els:
Ha Johan,
Je hut lijkt wel een suite in het Hilton, wel even de roomservice bellen!
Als je de volgende keer door de Waterweg vaart, gaan we weer op de pier staan zwaaien hoor, misschien dat we je dan wel voorbij zien komen.We houden het vaarschema in de gaten.
Ondertussen veel plezier en succes op de Fairpartner,
Groet Ed en Els -
14 Maart 2011 - 21:39
Nel B:
Goh lijkt meer een hotelkamer en zo te zien voor jezelf alleen?
Wel lange werktijden zeg. Succes Johan.
groeten van ons allemaal -
14 Maart 2011 - 21:50
Tristan:
Hoi Johan!
Wilde wat zeggen over je hut, maar dat is al gedaan ;-)
Veel succes met je tower sections en mocht je nog langs het ekofisk veld komen in april dan moet je maar ff aan de fluit hangen!
Tristan. -
15 Maart 2011 - 10:22
Renee:
Hoi Johan,
Goeie reis en groetjes van ons,
Maxime en Tim, Felice en Frans, Gert en Renee -
19 Maart 2011 - 14:42
Johan Jasperse:
hier even een korte reactie, zal zometeen nog een kort reisverslagje plaatsen met wat foto's !!
Mn hut is inderdaad erg mooi en groot, het is inderdaad het Hospital :)
Momenteel liggen we in Barrow in Furness (Engeland) en heb ik internet!
Groetjes!!